Yourlocalhost

Yritystarinani

Yritystarinani

Matkailun pariin

“Minusta ei koskaan tule yrittäjää” näin aina uskottelin itselleni. Luulin, että kaikki yrittäjät ovat syntyneet yrittäjäperheeseen ja sen takia minusta ei voisi tulla yrittäjää, koska suvussamme ei ollut  muita yrittäjiä. Kuinka väärässä olinkaan.

Olen aina nauttinut käytännön töistä ja asiakaspalvelusta, joten lukion jälkeen lähdin Turun AMK:hon opiskelemaan restonomiksi. Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta suuntauduin Matkailu-, majoitus- ja kokouspalveluiden linjalle. Olin aina ihannoinut siskoni työtä matkailun parissa. Koulussa opetettiin silloin asiakaslähtöistä palvelua ja tämä kolahti ja kovaa. Enpä arvannut  13 vuotta myöhemmin samasta asiasta puhuttavan palvelumuotoiluna ja että tulisin työllistämään itseni sillä..

Koulun aikana suoritin harjoitteluni erilaisissa matkailualan yrityksissä ja sain kokemusta niin vastaanottovirkailijan kuin “emännänkin” tehtävistä eri tilanteissa. Huomasin, että nautin näistä tilanteista itse myös valtavasti ja sen innoittamana lähdin valmistumiseni jälkeen suorittamaan STS Alppimatkojen alppiopastutkintoa.

Alppien sijaan rakkaus veikin  Kuopioon vuonna 2008 ja pääsin ruokakauppaan töihin. Koko työurani oli alkanut TET-harjoittelusta Hollolan S-marketissa, joten matkailuvuosieni jälkeen oli mukava palata tekemään tuttua ja turvallista käytännön työtä.

Yrittähenkisyys nousee

Kaupassa työskennellessäni huomasin miettiväni koko ajan, miten eri prosessit voisi tehdä tehokkaammin. Miten asiakkaat voisivat saada mukavamman asiakaskokemuksen? Tein työtäni jo kaupassa suurella intohimolla, joskus jopa oman jaksamisen äärirajoilla.

Kuopion vuosien aikana jäin myös äitiyslomalle ja pääsin nauttimaan kotiäitiydestä. Muutto Keski-Suomeen tuli ajankohtaiseksi parin vuoden päästä ja niin asetuimme  perheemme kanssa Laukaaseen. Kotiäitivuodet saivat jäädä taakse ja  palattuani takaisin työelämään huomasin yrittäjähenkisyyden kasvaneen entisestään. Omien arvojeni mukainen työskentely oli tullut jäädäkseen. Pysäyttävän burn outin aikana ja oli pakko miettiä miten jatkan tästä? Miten haluan viettää loppuelämäni? Mitä haluan tehdä ja kenen kanssa? 

Your Local Host syntyy

Kesällä 2018 päätin kääntää heikkouteni vahvuuksiksi, hypätä tuntemattomaan ja aloittaa yrittäjänä. Live like a local- trendi oli rantautunut myös Suomeen. Yrityksessäni halusin palata takaisin juurilleni, emännöimään ryhmiä, joille pystyisin antamaan mahdollisimman hyvää henkilökohtaista palvelua. Vuonna 2019 sainkin jo asiakkaaksi ensimmäisen ryhmän Japanista sekä vierailulle useita kansainvälisiä bloggareita. Pääsin osaksi myös huikeita tiimejä. Doerzin matkassa pääsin Customer Happiness Managerin näköalapaikalta auttamaan yritysten ja  Visit-organisaatioiden mahdollisuuksia Live like a local- matkailun kehittämisessä.   Edueffectin team coachin ominaisuudessa olen kehittämässä suomalaista koulutusmatkailua sekä johtamassa tiimin oppimista. Vuonna 2019 suoritin Johtamisen ja yritysjohtamisen erityisammattitutkinnon, mikä lisäsi omia valmiuksiani toimia yrittäjänä sekä johtaa ja kehittää  oman yrityksen  toimintaa haluamaani suuntaan.

Matkailumuotoilijaksi

Korona iski keväällä 2020. Minun oli mietittävä, miten voin varmistaa yritystoimintani jatkuvuuden, kun koko matkailuala on murroksessa ja kansainvälisten asiakkaiden matkailu epävarmaa. Päätin, että nyt on aika aloittaa jo kauan ajatuksissani muhinut ajatus palvelumuotoilun konsultointipalveluiden kehittämisestä.    Nyt ollaan sillä tiellä. Jos haluat liittyä osaksi tarinaani  asiakkaana tai yhteistyökumppanina, ota yhteyttä ja aloitetaan hommat!